20 cele mai bune echipamente de Podcasting pentru începători

Pornirea unui podcast poate fi simultan provocatoare și plină de satisfacții și veți avea nevoie de o varietate de echipamente de podcasting pentru a oferi rezultate de înaltă calitate. De la microfoane la înregistratoare externe și mixere audio, există multe opțiuni pentru a vă ajuta să îmbunătățiți calitatea generală a podcast-urilor. Să explorăm câteva dintre categoriile de echipamente de podcasting și cele mai bune produse din cadrul acestora.

 

20 cele mai bune echipamente de Podcasting pentru începători
Sunetul de bună calitate este o parte esențială a oricărui podcast, iar alegerea echipamentului de podcasting potrivit poate face o diferență uriașă în ceea ce privește impactul publicului. De la microfoane la amplificatoare, iată câteva dintre categoriile și produsele de echipamente de podcasting care vă pot ajuta să livrați podcast-uri de calitate profesională pentru ca publicul dvs. să se bucure:

 

Microfon
Deci, ați achiziționat un loc pe un site de podcasting online, probabil de la Libsyn sau Spreaker. Presupunând că aveți deja un laptop cu care să lucrați, următorul pas logic este achiziționarea unui microfon. Un microfon este probabil cel mai esențial echipament pe care îl puteți obține, deoarece vă permite să înregistrați podcastul direct în computer.

Microfoanele sunt clasificate în două tipuri (USB sau XLR) în funcție de tipul de conexiune pe care se bazează. Microfoanele de tip USB pot converti semnalele analogice în semnale digitale, permițându-le să se conecteze direct la computer. Microfoanele de tip XLR, pe de altă parte, înregistrează doar semnale analogice și necesită o interfață audio dedicată pentru a converti semnalele într-un format digital.

Microfoanele sunt, fără îndoială, un instrument valoros pentru podcasting, iar alegerea microfonului dvs. poate face sau rupe cu ușurință calitatea ieșirii dvs. Din fericire, avem câteva recomandări la îndemână:

 

1
Audio Technica ATR 2100x-microfon cardioid USB
Probabil că nu aveți nevoie de un microfon extrem de fantezist sau plin de specificații ca începător. Dacă sunteți în căutarea unei soluții simple, atunci vă vine în minte microfonul dinamic cardioid ATR 2100x-USB.

Acest microfon arată ca microfonul tău stereotip, cu o bază înaltă din plastic atașată la o bobină vocală metalică în formă de glob. Microfonul vine cu un port USB în partea de jos, deci nu aveți nevoie de o interfață audio separată. De asemenea, dispune de un comutator mut pentru oprirea temporară a microfonului, precum și de un indicator LED pentru a vă informa când este conectat prin USB.

În afară de capacitatea sa de a oferi o calitate excelentă a sunetului, microfonul are și ieșiri USB și XLR. Cu alte cuvinte, îl puteți conecta direct la computer prin USB sau într-un mixer prin XLR. O altă caracteristică esențială este capacitatea sa de a filtra zgomotul de fond, care ajută într-un mediu zgomotos.

Microfonul dinamic cardioid Audio Technica ATR 2100x-USB este una dintre opțiunile mai accesibile de pe piață. Se vinde cu mai puțin de 100 USD pe Amazon. Microfonul este menit să stea deasupra meselor și vine cu suportul său de trepied la nivel de masă.

 

2
Microfon USB Shure MV7
Dacă sunteți în căutarea unui microfon cuprinzător, dar ușor de utilizat, vă recomandăm cu tărie microfonul USB Shure MV7.

Microfonul în formă de capsulă este atașat la un suport pivotant, care permite microfonului să se deplaseze în sus sau în jos într-un mod sigur. Microfonul în sine este acoperit într-un filtru/parbriz pop din spumă înlocuibil, cu șurub, iar dedesubt este capsula reală care înregistrează într-un model cardioid unidirecțional.

În loc de butoane și comutatoare, microfonul are un panou tactil în față decorat cu lumini LED pentru a indica nivelul de câștig. Panoul tactil include, de asemenea, o comutare silențioasă a microfonului pentru oprirea temporară a microfonului. Partea din spate a unității conține, de asemenea, un singur port XLR, port MicroUSB și o mufă pentru căști.

MV7 poate fi folosit atât ca un microfon USB sau XLR, și puteți rula ambele ieșiri simultan. Acest proces dual vă permite să păstrați atât o copie de înaltă rezoluție pentru post-producție, cât și o copie de rezoluție mică pentru backup sau transcriere.

Shure MV7 este, desigur, una dintre opțiunile mai scumpe de pe piață, dar merită dacă sunteți după un podcast de calitate profesională. Shure aruncă, de asemenea, două cabluri împreună cu microfonul; un cablu USB-A la MicroUSB și un cablu USB-C la MicroUSB.

Microfonul USB Shure MV7 se vinde cu mai puțin de 250 USD pe Amazon.

 

3
Heil sunet Pr40 microfon dinamic
Dacă sunteți curios despre ce mărci folosesc sau au încredere majoritatea podcasterilor, atunci una dintre aceste mărci este Heil Mic. Heil Mic are o gamă largă de echipamente de podcasting, dar cel mai bun pe care îl oferă este microfonul dinamic Heil Sound PR40 atunci când vine vorba de microfoane.

Microfonul în formă cilindrică este acoperit cu o plasă metalică și o placare din plastic de culoare șampanie. Microfonul este atașat la un adaptor pivotant, permițând microfonului să se deplaseze în sus sau în jos.

Sub plasa metalică se află capsule de microfon. Acestea sunt alcătuite din combinația ideală de metale, inclusiv fier, neodim și bor. Această combinație permite microfonului o gamă de frecvențe mai cuprinzătoare și niveluri ridicate de presiune sonoră (SPL).

Baza microfonului este atașată la un amortizor de șoc Sorbotan, care ajută la reducerea vibrațiilor care intră în microfon. În plus, dispune de un scut de bobină care ajută la reducerea interferențelor de la dispozitivele electronice și transformatoarele din apropiere. Ca bonus, dispozitivul vine cu o movilă de masă de bază care este menită să mențină nivelul la nivelul feței.

Din punct de vedere al performanței, microfonul are o reproducere a sunetului destul de precisă, cu instrumente de bas vibrante, voci și tobe de lovitură în comparație cu alte microfoane de tip cardioid. Capsulele microfonului înregistrează audio într-un model cardioid, ceea ce înseamnă că înregistrează doar sunete care sunt direct în fața acestuia, ignorând sunetele din periferie.

Aceste caracteristici vin la un preț, iar Heil Sound PR40 nu este ieftin, cu prețul său de vânzare cu amănuntul, care este în sus de USD 450. Dacă cumpărați de pe Amazon, este posibil să îl puteți obține la un preț redus mai mic de 400 USD.

 

4
Rode Podmic Dinamic Podcasting Microfon
Dacă aveți un buget și doriți ceva mai specific pentru podcasting, atunci vă recomandăm microfonul podcasting dinamic Rode Podmic.

Podmicul cilindric este relativ mic și ușor, măsurând doar 6,8 x 2,4 x 4,3 inci (HWD) și cântărind aproximativ 2 kilograme. Microfonul cu adresă frontală are o plasă metalică cu două straturi, cu un filtru pop intern pentru a ajuta la reducerea plozivelor și a sibilanței.

Microfonul este suspendat într-un suport pivotant încorporat care îi permite să se deplaseze în sus și în jos. Între timp, partea din spate a incintei găzduiește o conexiune XLR. Dispozitivul are, de asemenea, un suport de șoc intern care îl protejează împotriva denivelărilor nedorite.

Poate că singurul dezavantaj al PodMic este că se poate conecta doar prin XLR. Cu alte cuvinte, nu îl puteți conecta pur și simplu la computer ca un microfon USB și va trebui să utilizați o interfață audio separată pentru a converti sunetul.

Microfonul oferă o semnătură sonoră curată și necolorată. În plus, filtrul pop pare să fie eficient la eliminarea POP-urilor și a altor sunete nedorite umplute cu aer. Modelul de înregistrare cardioid al microfonului respinge, de asemenea, în mod eficient sunetele care provin de la oricine sau orice altceva din spatele microfonului.

Rode PodMic este disponibil la un preț extrem de rezonabil de mai puțin de 110 USD pe Amazon.

 

Interfață Audio Digitală
Dacă aveți nevoie de ceva mai sofisticat decât un microfon simplu pentru a vă înregistra podcast-ul, atunci este posibil să aveți nevoie de o interfață audio digitală (DAI). Interfețele Audio vă permit să conectați microfonul de podcasting XLR, să capturați sunetul și să traduceți semnalul analogic în digital înainte de a-l înregistra pe computer.

Toate microfoanele condensatoare și dinamice necesită o interfață audio, dar microfoanele USB au deja o formă de interfață încorporată. Dar mai mult decât aceste funcții de bază, interfețele audio vă permit, de asemenea, să vă îmbunătățiți înregistrările în timpul și postproducția. Puteți face lucruri cum ar fi interludii muzicale, reechilibrare, izolarea voci, sau efectuarea o brumă de alte rafinamente. Un alt mod în care vă puteți rafina conținutul este să utilizați un program de editor audio. Totuși, acestea pot funcționa numai după ce ați mutat fișierele în computer. Iată câteva dintre cele mai bune programe de editor audio pe care trebuie să le încercați.

Acestea fiind spuse, iată câteva dintre cele mai bune interfețe audio pe care podcasterii le jură:

 

5
Focusrite Scarlett 2i2 (3rd Gen) Interfață audio digitală
Focusrite Scarlett 2i2 este un dispozitiv ușor, asemănător cutiei, cu panou frontal negru și carcasă roșie semnată. Partea frontală a dispozitivului găzduiește mai multe intrări și cadrane de control, inclusiv intrări duble de un sfert de inch/XLR. Aceste intrări au o funcție dublă și acceptă atât intrări pentru microfon, cât și instrumente precum chitare, basuri și tastaturi.

Dispozitivul are alte specificații la fel de convingătoare, inclusiv un comutator de alimentare fantomă de 48 de volți, buton și comutator de nivel monitor, o mufă pentru căști TRS și ieșiri de linie stânga și dreapta TRS. Dispozitivul se conectează și se încarcă direct de pe computer printr-un port USB-C.

Din punct de vedere al performanței, Scarlett 2i2 poate capta voci, sunete ambientale și instrumente în detalii și claritate incredibile. Adăugați la aceasta latența foarte scăzută a unității și aveți o performanță cu adevărat high-end pentru un preț entry-level. Mixerul funcționează, de asemenea, cu o selecție impresionantă de software care vine gratuit cu pachetul.

Mixerul de sunet Focusrite Scarlett 2i2 se vinde cu 170 până la 190 USD pe Amazon.

 

6
PreSonus AudioBox USB 96 Interfață audio digitală
PreSonus AudioBox USB 96 este o interfață audio compactă și portabilă pe care o puteți lua în afara studioului. Unitatea are o carcasă metalică cu laturi extra-căptușite și butoane bine montate pentru a proteja dispozitivul de breton și lovituri.

Lasă un răspuns