8 Cele mai bune routere WiFi 6 Mesh pentru o conexiune fără sudură

Cele mai bune routere Wi-Fi 6 mesh elimină „punctele moarte” din casa dvs. pentru a oferi internet rapid și fiabil pe tot parcursul. Aceste routere oferă suport pentru standardul de ultimă generație, Wi-Fi 6, care vine cu upgrade-urile sale de performanță, securitate și eficiență a resurselor. De asemenea, funcționează complet fără fir pentru o acoperire mai bună.

Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune routere Wi-Fi 6 mesh care oferă cea mai bună acoperire pentru casa sau afacerea dvs.

 

Ce este un Router Mesh?
Înainte de a putea înțelege conceptul de router mesh, trebuie mai întâi să clarificăm ce este un router în primul rând. Un router este un dispozitiv care se conectează la internet printr-un modem care conectează alte dispozitive din rețea.

Un router gestionează și procesează toate datele care trec prin rețeaua dvs., făcându-le o componentă crucială a vitezei dvs. de internet. Este adesea un dispozitiv independent cu un singur punct de acces și o zonă mare de acoperit. Deși este eficient la distanță apropiată, factorul independent lasă de obicei o mulțime de zone fără conexiune, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de „puncte moarte.”Aici intră routerele mesh.

Routerele Mesh funcționează similar cu routerele standard, cu excepția faptului că există mai multe dintre ele într-un sistem cu mai multe puncte de acces. Un sistem mesh include încă un router tradițional care se conectează la internet printr-o conexiune prin cablu cu un modem. Cu toate acestea, diferența este că routerul este acceptat de alte dispozitive asemănătoare routerului numite sateliți.

Fiecare satelit sau nod poate funcționa complet fără fir, iar o mână dintre ele pot fi plasate în locații strategice pe o anumită suprafață. Împreună, aceste dispozitive formează o rețea mesh care le permite să trimită și să primească semnale de la routerul principal pe dispozitive și invers. Rețeaua mesh permite, de asemenea, sateliților să comunice între ei, precum și cu routerul principal.

Fiecare satelit are o acoperire dată în ceea ce privește semnalul, iar acoperirea mai multor sateliți „se suprapun.”Semnalele suprapuse vă extind acoperirea într-o manieră asemănătoare păturii și ajută la eliminarea așa-numitelor „puncte moarte”.”Acoperirea totală pe care o obțineți depinde de numărul de sateliți și de acoperirea acestora.

Câteva sisteme mesh selecte oferă deja suport pentru cele mai recente protocoale pentru internet wireless, Wi-Fi 6. Caracteristicile care vin cu standardul Wi-Fi 6 oferă un impuls semnificativ pentru un sistem mesh deja eficient prin creșterea lățimilor de bandă generale, ajutând dispozitivele să economisească durata de viață a bateriei, reducând congestia rețelei și îmbunătățind securitatea rețelei.

 

8 Cele mai bune routere Wi-Fi 6 Mesh pentru o conexiune fără sudură
Routerele Mesh oferă cele mai bune viteze, cele mai mici latențe și cea mai bună acoperire în comparație cu alte routere. În combinație cu funcțiile avansate care vin cu un standard Wi-Fi 6, aceste routere devin și mai rapide și mai eficiente. Din păcate, nu toate routerele mesh sunt din varietatea mesh și chiar mai puține acceptă Wi-Fi 6.

Am compilat unele dintre cele mai bune routere care se potrivesc ambelor criterii, deci nu mai trebuie să căutați în întuneric:

 

1
ASUS Zen Wi-Fi XT8 Wi-Fi 6 Mesh Router
ASUS Zen Wi-Fi XT8 este una dintre opțiunile mai scumpe din această listă, dar asta are mai mult de-a face cu capacitatea sa Wi-Fi 6 decât orice altceva. Oferă performanțe excelente și caracteristici care se ascund sub un pachet simplu, deci nu există nicio îndoială că Wi-Fi XT8 este unul dintre cele mai bune routere Wi-Fi 6 mesh de pe piață.

 

Proiectare
Unitățile pătrate albe, rotunjite, au un design foarte minimalist, dar sofisticat. Fiecare unitate vine cu o carcasă din plastic care este netezită în față și în spate, cu panouri laterale ușor accidentate și aerate. O unitate este suficient de înaltă pentru a se potrivi într-o secțiune de bibliotecă sau deasupra unei mese și suficient de ușoară pentru a fi transferată oriunde.

În conformitate cu designul său minimalist, există doar două culori din care să alegeți și este fie negru, fie alb. Versiunea neagră arată foarte asemănătoare cu cea mai veche ZenWifi AC (CT8), dar cele două rulează pe diferite protocoale Wi-Fi.

 

Preț și disponibilitate
Unitatea de plasă este disponibilă în pachete care conțin unul sau două dispozitive. Un pachet cu două dispozitive costă ușor peste 2.000 USD, în timp ce o singură unitate costă puțin peste 1.500 USD.

Într-adevăr, aceste puncte de preț sunt destul de scumpe. Dar, din nou, plătiți pentru viteze de internet fiabile, precum și durabilitate cu sistemul.

 

Viteze Maxime
Wi-Fi XT8 este un router tri-band, ceea ce înseamnă că dispune atât de 2.4 GHz, cât și de două benzi de rețea de 5.0 GHz. Toate cele trei benzi oferă suport pentru cel mai recent standard Wi-Fi, 802.11 ax, cunoscut și sub numele de Wi-Fi 6.

Datorită Wi-Fi 6, routerul poate oferi o viteză apropiată de aproximativ 1201 Mbps. În ceea ce privește benzile individuale, acesta oferă o viteză maximă de viteză 4804mbps peste banda 5GHz și viteza 574mbps peste banda 2.4 Ghz. Vitezele reale variază în funcție de apropierea dispozitivului de router/s.

Când vine vorba de acoperire, o singură unitate poate acoperi o suprafață medie de 2.750 de metri pătrați (sq. ft), în timp ce două dispozitive care lucrează împreună pot acoperi o suprafață medie de până la 5.500 mp. ft. Această acoperire este destul de impresionantă pe cont propriu, dar nu în mod excepțional în contextul capacităților mesh.

 

Caracteristici Notabile
Dacă utilizați Wi-Fi 6 pentru prima dată, probabil că sunteți îngrijorat de faptul că unele dintre dispozitivele dvs. nu îl vor putea suporta. Dar, în realitate, nu ar trebui să vă faceți griji prea mult, deoarece Wi-Fi 6 a fost proiectat pentru a fi compatibil înapoi. Asta înseamnă că majoritatea dispozitivelor pe care le aveți vor putea lucra cu acesta, chiar dacă majoritatea nu acceptă direct protocolul.

Un alt aspect lăudabil al XT8 este că este un mecanism de depanare pentru când internetul dvs. merge prost. Fiecare router este echipat cu un port Ethernet de 2,5 gigabit pentru ca dispozitivele dvs. să se conecteze atunci când o conexiune wireless nu este suficientă. De asemenea, dispune de un port USB-C pe care îl puteți utiliza pentru a conecta spațiul de stocare de tip USB pentru a-l pune la dispoziția tuturor celor din rețea.

Pentru configurarea rețelei cu două pachete, Asus a pus deoparte unul dintre 5.0 GHz ca o cale specială pentru ca dispozitivele prin satelit să comunice cu routerul principal. În mod normal, routerul și sateliții ar împărtăși aceleași benzi pentru a trimite semnale către dispozitivele client, ceea ce duce adesea la o pierdere de semnal.

Cu o bandă dedicată, sateliții și routerul principal pot comunica la viteze mari și fără interferențe cu un risc minim de pierdere a semnalului. Între timp, benzile rămase de 2,4 GHz și 5,0 GHz sunt lăsate să partajeze semnalele de internet către celelalte dispozitive.

 

2
Netgear Orbi Rbk852 Wi-Fi 6 Mesh Router
Netgear Orbi Rbk852 este un dispozitiv elegant, dar modern, care se potrivește atât pentru uz casnic, cât și pentru birou. Compus din mai multe unități, sistemul este o opțiune performantă pentru gama sa de prețuri, ceea ce îl face unul dintre cele mai bune routere Wi-Fi 6 mesh pe care le puteți obține.

 

Proiectare
Fiecare unitate preia forma distinctivă a turnului rotunjit Orbi, învelită în material plastic alb, cu o garnitură cromată în partea de jos. Rama subțire care înconjoară panoul frontal al dispozitivului se aprinde în albastru atunci când dispozitivul este activ, ceea ce este o atingere destul de frumoasă. Schema de culori și combinația de lumină LED fac un design superb și futurist.

Pe de altă parte, dimensiunea și construcția fiecărei unități o fac atât de vizibilă încât probabil că nu o veți putea ascunde bine. Fiecare unitate are un factor de formă cu următoarele dimensiuni: 11,1 x 7,5 x 3,0 inci. Acest lucru îl face turn peste alte unități de router mesh de pe piață, inclusiv unitățile ASUS Zen Wi-Fi AX XT8 mesh.

Aceste componente puternice se află sub acel design superb, cum ar fi chipset-ul Qualcomm Networking Pro 1610 și un procesor quad-core 2.2 GHz. Alte componente includ 1 GB de memorie activă și 512 MB de spațiu de stocare pentru setările și firmware-ul routerului.

 

Preț și disponibilitate
Kitul de pornire Orbi conține două dispozitive, care vă vor readuce în jur de 400 USD. Cele două dispozitive constau dintr-un router și o pereche de sateliți. Nu sunt interschimbabile și nu puteți achiziționa routerul individual în afară de pereche. Dar ceea ce puteți face este să achiziționați routere suplimentare, care vor costa 250 USD fiecare.

În timp ce USD 250 nu este ieftin, puteți profita întotdeauna de vânzările și reducerile Orbi. De exemplu, o vânzare recentă care a pus un pachet de trei dispozitive pentru doar 450 USD sau un pachet cu patru dispozitive pentru doar 599 USD. Asta echivalează cu sute de dolari în economii la sfârșitul zilei.

 

Viteze Maxime
Netgear Orbi este un router tri-band, ceea ce înseamnă că acceptă o singură bandă de rețea de 2,4 GHz și două benzi de rețea de 5,0 GHz. Banda suplimentară este probabil un backhaul pentru sateliți și router, ceea ce face o conexiune mai stabilă.

Pachetul de bază cu un singur router și satelit poate obține deja Wi-Fi fără sudură la o viteză medie de 4,2 Gbps. În plus, o configurație simplă, cum ar fi aceasta, poate suporta deja până la 40 de dispozitive, ceea ce este pur și simplu uimitor.

Acest sistem de mare putere poate fi simplu de privit, dar poate oferi viteze mari de 1200 Mbps la distanță apropiată. Benzile individuale pot oferi o viteză maximă de 2400mbps pentru banda de 5GHz și 600 Mbps pentru banda de 2,4 GHz.

Când vine vorba de ce lățime de bandă este mai bună, răspunsul nu este nici unul. Banda de 5 GHz va prelua activitățile cu rază scurtă de acțiune, cu lățime de bandă mare, în timp ce banda de 2,4 GHz va prelua activitățile cu rază mai lungă de acțiune, mai puțin solicitante. Routerul comută automat între aceste două benzi pentru a se potrivi nevoilor actuale ale rețelei.

În ceea ce privește acoperirea, depinde în mare măsură de numărul de sateliți pe care îi aveți. Pachetul de bază vine cu 5.000 mp. ft, care este deja mai mult decât suficient pentru majoritatea spațiilor. Între timp, un pachet de trei va crește intervalul până la 7.500 mp. ft, în timp ce un pachet de patru va dubla gama originală la 10.000 mp. ft. Cu toate acestea, cel mai mult puteți obține este de 12.500 mp. ft pentru o configurare de cinci piese.

 

Caracteristici Notabile

Lasă un răspuns