Artistul Italian vinde sculptura invizibilă la 18 mii de dolari (pentru că arta este în „imaginație”)

Să facem un exercițiu de imaginație. Închideți ochii și imaginați-vă că în fața dvs. este acum plasată o sculptură spectaculoasă, texturi frumoase și culori care vă plac. Formele sunt determinate de mintea ta. Ce vezi? Este o persoană, un animal sau ceva de nedescris? Oricare ar fi rezultatul, acesta este frumos și vă inundă simțurile cu un sentiment de liniște. Acum este timpul să vă deschideți ochii (ipotetic clar), sculptura pur și simplu nu mai este acolo și nu este că nu există, ați văzut-o singură, ideea este că este invizibilă. Acesta este conceptul din spatele operei artistului Italian Salvatore Garau, cu excepția faptului că și-a scos la licitație prețioasa sculptură invizibilă la 18 mii de dolari.

De când a existat arta conceptuală, esența ei a inundat mințile criticilor care se întreabă dacă ceea ce este apreciat este cu adevărat arta și a provocat controverse pe întreaga planetă. Dar după o istorie a operelor iubite de mulți și respinse de atât de mulți, arta conceptuală este acum la apogeu datorită lui Salvatore Garau.Un spațiu plin de energie
Artistul Italian în vârstă de 67 de ani tocmai a obținut ceea ce niciun artist nu a obținut până acum și anume să vândă o sculptură invizibilă pentru 15 mii de euro (aproximativ 18 mii de dolari). Lucrarea intitulată Io sono (eu sunt) nu este tocmai că nu există, ci că este imaterială. Potrivit lui Garau însuși, sculptura este construită din „aer și spirit”, deci nu se poate spune că este doar”nimic”, deoarece „vidul este spațiu plin de energie”. Deci, lucrarea sa, mai mult decât o banală inexistență a materiei este ” energia care este condensată și transformată în particule. Aceasta este, în noi”, explică artistul.

Inițial, casa de licitații Art-Rite, a evaluat lucrarea între 6 mii și 9 mii de euro. Cu toate acestea, pe măsură ce licitația a progresat, cumpărătorii și-au mărit valoarea pentru a ajunge la 15 mii de euro. Cumpărătorul a luat acasă o sculptură invizibilă și un certificat de autenticitate, că, dacă materialul. Pe lângă instrucțiunile artistului însuși pentru a plasa opera de artă. Piesa, potrivit creatorului său, trebuie instalată într-o casă privată, într-un spațiu de 1, 50 x 1, 50 metri. Dar aceasta nu este prima sculptură invizibilă pe care artistul Italian o expune în galeriile de artă. Anterior, Garau instalase deja lucrări invizibile în emblematica Piazza Della Scala din Milano. Acolo, el a instalat Buddha în contemplare, încadrat de o imagine de bandă adezivă desenată pe podea. Și în New York, peste stradă, Bursa a plasat și Afrodita plângând. Pentru a expune lucrările sale nu a avut cel mai mare inconvenient. Acesta este poate cel mai mare beneficiu de a fi invizibil, deoarece nu ar trebui să aveți permisiunile pentru a face acest lucru.

Garau cu argumentul său că sculpturile sale există, doar că trăiesc în imaginația spectatorilor săi ne arată că arta conceptuală atinge apogeul. Deși dacă acest moment este benefic sau nu pentru experiența estetică, aceasta este decizia fiecărui spectator. În cele din urmă, despre asta este vorba despre artă, descoperind sentimentele pe care o lucrare le trezește în noi, pozitive sau negative, care depind deja de fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.