Ce este o tastatură TKL și care sunt utilizările sale?

Aspectul tastaturii TKL a fost popular în aceste zile și putem înțelege de ce. Este mai compact, portabil și este mai ieftin decât o tastatură de dimensiuni mari. Cu toate acestea, în ciuda popularității sale, nu este tastatura potrivită pentru fiecare configurare a Biroului. Acestea fiind spuse, când este cea mai bună opțiune și care sunt utilizările sale? Iată ce trebuie să știți despre tastatura TKL înainte de a cumpăra una.

 

Ce este o tastatură TKL?
Înainte de a intra în cazurile de utilizare, trebuie mai întâi să înțelegem ce este o tastatură TKL. La urma urmei, există atât de mult jargon în jurul machetelor de tastatură în zilele noastre încât poate fi confuz. Ce este o tastatură TKL și câte taste de pe o tastatură TKL puteți găsi? Este TKL o tastatură de 75% sau procentul este diferit? Să aflăm.

În primul rând, „TKL” din „TKL keyboard” înseamnă „Tenkeyless.”Acum, acest lucru nu înseamnă că tastatura dvs. are 10 taste mai puțin decât o tastatură de dimensiuni mari. Pur și simplu indică faptul că tastatura dvs. scapă de tastatura numerică cu 10 taste. Prin ștergerea sa, o tastatură TKL este mai mică și mai portabilă decât omologii săi de dimensiuni mari.

În al doilea rând, tastatura TKL, indiferent dacă sunt tastaturi de jocuri sau altfel, este considerată 80% sau 87% tastaturi. Acest lucru se datorează faptului că, în general, au rămas 87 sau 88 de taste după tăierea plăcuței numerice. Asta înseamnă 80-87% din cele originale de dimensiuni complete, care au aproximativ 104-108 chei, în funcție de țară. Mai mult, tastaturile TKL au doar aproximativ 80% până la 87% dimensiunea tastaturilor 100%.

 

Tastatură TKL vs 1800-tastatură compactă
În timp ce varietatea de machete de tastatură este benefică pentru pasionații de tastatură, Numărul de opțiuni poate fi destul de confuz. Există 80%, 75%, 60% și chiar 40% tastaturi. Mai mult, vedem chiar ocazional tastatura compactă de 1800, care arată și se simte de dimensiuni mari, dar nu este. deci, care este diferența dintre aceasta și tastatura TKL?

În primul rând, 1800-Compact este tehnic o tastatură de dimensiuni complete, deoarece are aspectul complet. Prin urmare, nu veți pierde niciuna dintre tastele care au fost tăiate de pe tastatura TKL. Cu toate acestea, ceea ce distinge 1800-Compact de tastatura 100% este că aranjamentul său este ușor diferit.

Cu 1800-Compact, tastele săgeată sunt mai aproape de stânga și sunt de obicei sub tasta Enter. Între timp, tastele de navigație care sunt în mod normal deasupra săgeților se găsesc acum deasupra Numpad-ului. În general, 1800-Compact economisește puțin mai mult spațiu decât tastaturile de dimensiuni mari, dar este încă mai mare decât tastatura TKL. Este un aspect destul de neconvențional și poate dura ceva obișnuit.

 

Tastatură TKL vs tastatură 75%
Știți deja că o tastatură mecanică TKL este echivalentă cu 80% sau 87% tastaturi. Cu toate acestea, poate exista încă o anumită confuzie între tastaturile TKL și tastaturile 75%. Care este diferența dintre cele două?

După cum sugerează și numele, o tastatură de 75% este de aproximativ 75% din dimensiunea unei tastaturi de dimensiuni mari. Este mai compact decât TKL, deoarece există mai puțin spațiu între taste și unele taste au fost rearanjate. În general, este mai mic și mai compact, deși este nevoie de timp pentru a obține atarna de folosind-o. Pe de altă parte, tastatura TKL este mai ușor de adaptat dacă treceți de la o tastatură de dimensiuni complete, 100%.

 

Tastatură TKL vs 60% tastatură
Dacă doriți să mergeți mai compact decât un aspect de 75%, vă recomandăm tastatura 60%. Este cel mai comun aspect pe care îl veți găsi pe tastaturile mai mici – chiar mai mult decât tastatura de 75%. De data aceasta, însă, scapă de tastele funcționale (F) din partea de sus a tastaturilor TKL și 75%. Tot ce veți obține sunt numere, litere și câteva chei importante precum backspace, enter, escape etc.

Desigur, lipsa tastelor funcționale dedicate nu înseamnă că tastatura 60% este lipsită de funcționalitate. Asta pentru că înlocuiește acele taste funcționale cu tasta” Fn ” din partea de jos-stânga sau dreapta. Doar apăsați și țineți apăsat pe ea și de a folosi tastele numerice sus pentru a declanșa tastele funcționale.

În afară de tastele funcționale, Tastatura 60% taie și tastele săgeată dedicate. La fel ca tastele F, va trebui să utilizați Fn + WASD pentru a naviga așa cum ați face cu săgețile. Cu toate acestea, rețineți că formatul acestor tipuri de tastaturi diferă în general între producători. Prin urmare, este important să revizuiți aspectul fiecărui brand înainte de a cumpăra ceva.

 

Tastatură TKL vs tastatură 40%
Dacă doriți tastatura de economisire a spațiului final, atunci ar trebui să optați pentru aspectul de 40%. Este cel mai mic dintre aspectele tastaturii și este încă utilizabil. Cu toate acestea, scapă de o mulțime de chei importante – inclusiv numărul rând sus sus. Tot ce veți obține sunt litere și modificatori.

Pe de altă parte, puteți accesa alte straturi de taste prin taste speciale pe 40% tastaturi. Cu toate acestea, este cea mai puțin recomandată tastatură dintre toate. Asta pentru că este foarte dificil să te obișnuiești și este foarte frustrant de utilizat. La urma urmei, majoritatea oamenilor au nevoie de numere pentru a tasta chiar dacă nu funcționează cu numere tot timpul.

Acestea fiind spuse, nu este de mirare că tastatura 40% nu a devenit mainstream. În cea mai mare parte, tastatura TKL, tastatura 75% și tastatura 60% sunt suficiente atunci când vine vorba de economisirea spațiului.

Lasă un răspuns