Cum să înregistrați un videoclip pe Mac folosind Webcam și Software (ghid)

În zilele noastre, aproape toată lumea știe deja cum să capteze imagini prin intermediul smartphone-ului lor. Cu toate acestea, o metodă mai puțin cunoscută (dar încă valoroasă) de înregistrare a videoclipurilor este prin intermediul computerului. Din păcate, deoarece camerele de computer nu sunt la fel de simple, aceasta poate fi o sarcină dificilă. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți un utilizator Mac care nu este sigur de unde să începeți.

Confuz despre cum să înregistrați un videoclip pe Mac? Nu vă faceți griji! Indiferent dacă utilizează software nativ sau terț, iată un ghid pas cu pas pentru fiecare proces pe care îl puteți încerca.

 

Cum să înregistrați un videoclip pe Mac folosind aplicații Native
Deci, doriți să aflați cum să înregistrați un videoclip pe MacBook sau iMac folosind camera web încorporată. Din fericire, macOS oferă două aplicații de înregistrare video încorporate pentru a vă ajuta să faceți exact acest lucru.

Iată ce ar trebui să știți despre cum să înregistrați un videoclip pe Mac folosind Photo Booth sau QuickTime. Să începem cu primul.

 

Utilizarea Photo Booth (Înregistrare Webcam)
Photo Booth este o aplicație preinstalată făcută pentru a face fotografii și videoclipuri chiar pe Mac. Îl puteți găsi accesând docul dvs. și lansând aplicația Finder. După aceea, accesați folderul Aplicații și lansați aplicația Photo Booth. Pe de altă parte, puteți deschide aplicația apăsând pe CMD + bara de spațiu și tastând „Photo Booth.”

Odată ce Photo Booth este deschis, să continuăm să învățăm cum să înregistrăm un videoclip pe Mac folosind software-ul. Pur și simplu urmați acești pași:

În partea din stânga jos a ecranului, faceți clic pe pictograma video pentru a intra în modul video.
Faceți clic pe butonul roșu de înregistrare pentru a începe înregistrarea.
Pentru a opri înregistrarea, apăsați butonul roșu încă o dată.
Previzualizați videoclipul făcând clic pe miniatura videoclipului din film.
Faceți clic dreapta pe miniatură și selectați Export pentru a extrage și salva videoclipul într-un folder.
Cu aceasta, ați învățat cu succes cum să înregistrați un videoclip pe Mac folosind Photo Booth.

 

Utilizarea QuickTime (Înregistrare Ecran)
Pe de altă parte, nu toată lumea vrea să înregistreze un videoclip pe Mac folosind camera web. Uneori, tot ce vor să facă este să învețe cum să înregistreze ecranul pentru a ilustra ceva unui prieten sau client. Dacă asta ești tu, atunci vestea bună este că există și un bun înregistrator de ecran macOS încorporat pentru a face exact asta. Cu aceasta, puteți înregistra ecranul fără a utiliza software terță parte. Iată cum:

Accesați docul și selectați Finder.
Faceți clic pe folderul Aplicații și selectați QuickTime Player printre diferitele aplicații.
Căutați bara de meniu din partea superioară a ecranului.
Faceți clic pe fișier > înregistrare ecran nou.
(Opțional) puteți modifica câteva setări cu privire la cursor și audio înainte de a începe înregistrarea cu QuickTime. Pur și simplu faceți clic pe săgeata în jos de lângă butonul de înregistrare pentru a face acest lucru.
Pentru a afișa clicurile mouse-ului în înregistrare, selectați Înregistrare din meniul derulant și faceți clic pe Afișați clicurile Mouse-ului.
Dacă doriți să inițiați o înregistrare pe ecran QuickTime cu audio, faceți clic pe microfonul intern din același meniu derulant.
Apăsați butonul de înregistrare și continuați cu ceea ce doriți să înregistrați.
Pentru imagini pe ecran complet, faceți clic pe mouse-ul oriunde pe ecran pentru a înregistra. Cu toate acestea, dacă doriți o înregistrare parțială, trageți cursorul pentru a selecta zona pe care doriți să o capturați video.
Faceți clic pe Începeți înregistrarea.
Pentru a opri înregistrarea, faceți clic dreapta pe aplicația QuickTime și selectați Stop Recording. Alternativ, puteți utiliza și comanda rapidă: CMD + Ctrl + Esc.
Dacă doriți să editați videoclipul, găsiți meniul Editare din bara de meniu și alegeți o opțiune.
Dacă sunteți pe macOS Mojave sau o versiune ulterioară, metoda de înregistrare a ecranului pe un Mac este mult mai ușoară. Asta pentru că Apple a introdus taste rapide pe care le puteți utiliza pentru a iniția rapid comanda. Acestea sunt Shift + CMD + 5.

După ce apăsați aceste taste, ar trebui să apară o bară de instrumente de captură de ecran. Puteți selecta pictograma Înregistrare-ecran întreg (forma monitorului cu un cerc) pentru a captura întregul ecran. După aceea, faceți clic oriunde pe ecranul Mac sau faceți clic pe butonul Înregistrare pentru a începe înregistrarea pe ecran. După ce ați terminat, pur și simplu faceți clic pe butonul Stop (cerc într-un pătrat) sau apăsați CMD + Ctrl + Esc.

Alternativ, puteți face clic și pe pictograma Înregistrare porțiune selectată (dreptunghi punctat cu un cerc) pentru a înregistra parțial ecranul. După aceea, trageți zona pe care doriți să o înregistrați cu mouse-ul. Metodele de pornire și oprire a înregistrării dvs. vor rămâne aceleași.

În afară de acestea, puteți modifica, de asemenea, diverse setări înainte de a începe înregistrarea utilizând bara de instrumente screenshot. Tot ce este necesar este să faceți clic pe butonul Opțiuni din meniul barei de instrumente. De acolo, puteți explora diferitele setări pentru a vă personaliza sesiunea de înregistrare. Acestea variază de la setarea cronometrelor până la afișarea clicurilor mouse-ului sau permiterea accesului la microfon.

 

Cum să înregistrați un videoclip pe Mac cu Software terță parte
Desigur, înregistrarea video pe un Mac este simplă dacă utilizați software-ul încorporat Apple. Cu toate acestea, s-ar putea să nu vă placă caracteristicile limitate ale Photo Booth și doriți ceva mai cuprinzător. În acest caz, vă recomandăm să instalați diverse programe terțe pentru a completa experiența.

Iată doar câteva opțiuni terțe care vă pot ajuta să înregistrați videoclipuri pe Mac.

Lasă un răspuns